2022 Instagram Trend Raporu

Instagram Trend Raporu’nun ilk sayısını yayınladı. 2022 için tahmini trendlerden oluşan bu raporda, Z kuşağı tarafından tanımlanan ve 2022’de kültürü şekillendirecek olan gelecek trendler için bilgiler yer alıyor.

Instagram bu raporun içeriğini şu şekilde özetliyor:

“ Bu raporu* oluşturmak için müzik, moda, içerik oluşturucular ve ünlüler, güzellik, sosyal adalet ve çok daha fazlasını içeren kategorilerde yükselen Instagram trendleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Z kuşağının zihinlerinden yararlandık. Bu geleceğe odaklı izleyiciler, eğitime ve “kariyer” fikrine nasıl yaklaştıklarını yeniden tanımlamaktan maksimalist moda ifadelerine kadar, içinde yaşamak istedikleri gerçekliği sürekli olarak yaratıyorlar.”

Rapor retro tarzında hazırlanmış ve tüm tasarım, Instagram’ın bu süreçteki rolünün altını çizme çabasıyla pop kültürü değişimleri ve trendleriyle bağlantılı. 13 sayfalık rapor, gıda, Sağlık, moda ve güzellik gibi çeşitli alanlarda önemli eğilimleri içeriyor.

Raporda yer alan dikkat çekici İstatistiklerden bazıları:

Moda ve Güzellik:

  • 2022’de gençlerin ve genç yetişkinlerin %50’sinin dark akademi, goblincore ve nostaljik giyim gibi cesur modaları deneyecek.
  • Her 3 gençten 1’i, 2022’de “temiz” makyaj/cilt bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek ve satın almakla ilgilenecek. Buna bitki bazlı cilt bakımı, vegan makyaj, ciltte daha az ürün, yani cilt minimalizmi ve “temiz” içerikli ürünler dahildir.

Alışveriş:

  • Her 4 gençten 1’i (%27) ve genç yetişkinler, doğrudan feed akışlarında ve özel uygulama içi özellikleri aracılığıyla alışveriş yapmayı bekliyor. Yeni alışveriş deneyimlerine ilgi duyan gençlerin yaklaşık yarısı, Instagram’da alışverişe olan ilgilerini takip ediyor.
  • 2022’de yaklaşık olarak her 4 kişiden 1’i (%23) ikinci el web siteleri aracılığıyla çevrimiçi ortamda daha fazla tasarruf etmeyi bekliyor.Genç ve genç yetişkinlerin yakaşık olarak %24’ü kendi ürünlerini bir çevrimiçi mağaza veya sosyal medya aracılığıyla satarak giyimin sürdürülebilirliğine daha fazla katkıda bulunmayı bekliyor.
  • Z jenerasyonu izleyicilerinin %90’ı en iyi eğitimin gerçek deneyimlerden geldiğine inanıyor ve yüksek örenimin ne kadar maliyetli olduğu düşünüldüğünde, ciddi olarak alternatif yollar izlemeyi düşünüyorlar. Üçte ikiden fazlası, %66’sı bir kolej eğitiminin dışsal (ve içsel) değerini düşürmeye başladı.
  • Ayrıca işlerinin onları tamamen tüketmesine (veya tanımlamasına) izin vermek istemiyorlar ve bunun getirdiği tehlikelerin çok farkındalar %68 “iş yapmak zorunda olduğum bir şey” ve “hayatımdaki en önemli şey değil” diyorlar.
  • Z kuşağının %87’si “Çok fazla insan bir araya gelmek için birden fazla işte çalışmak zorunda kalıyor” görüşüne katılıyor.
  • Z kuşağının %63’ü “COVID benim kariyer hedeflerimi yeniden değerlendirmemi sağladı” konusunda hemfikir. Bu deneyimlere yanıt olarak, gençler hayatlarında tam olarak ne istediklerini ve oraya nasıl varmak istediklerini merak ediyorlar.
  • Aslında %71’i “Daha az para kazansam bile anlamlı bir işim olmasını tercih ederim” görüşüne katılıyor. Kaderlerini kendi ellerine alıyorlar ve değişen bir sistem ve toplumda başarının ne anlama geldiğini yeniden düşünüyorlar.

Instagram’ın 2022 Trendler Raporunun tamamına  buradan göz atabilirsiniz 

YORUM YAP