Facebook Reklam Modelleri: Hangisi Sizin İçin Daha İyi?

Facebook reklam modelleri, her ölçekte işletme ve girişimciler için daha fazla potansiyel müşteri ve satış sağlamaya devam ediyor.

Peki neden Facebook reklamlarını kullananların sayısı giderek artıyor?

Çünkü dünya çapında en çok kullanılan sosyal medya platformların başında olan Facebook bizi arkadaşlarımızla, ailemizle bağlarken, markalara ürün ve hizmetlerini tanıtma ve satma seçeneği sunuyor. Nasıl mı? Bunu daha iyi anlamak için Öncelikle Facebook’un misyonuna bakalım

Facebook’un misyon beyanı nedir?

2004 yılında kurulan Facebook’un misyonu, insanlara topluluk oluşturma ve dünyayı birbirine yakınlaştırma gücü vermektir. İnsanlar Facebook’u arkadaşları ve aileleri ile bağlantıda kalmak, dünyada neler olup bittiğini keşfetmek ve onlar için önemli olan şeyleri paylaşmak ve ifade etmek için kullanıyorlar.

Yani Facebook’u ait hissettiğimiz topluluğun içinde olmak için kullanıyoruz, bu topluluk ailemiz, arkadaşlarımız olabileceği gibi; aynı meslek grubunda olduğunuz kişilerle oluşturulan gruplara dahil olmak, anne olmak, aynı okulda okumak vb.. gibi çok farklı ortak noktalarda buluşan insanların bir araya geldiği topluluklar da olabiliyor. Ve bu toplulukların ilgi alanlarına hitap eden markalar doğru pazarlama stratejisi ile ürün ve hizmetlerini bu topluluklara tanıtabiliyor, üstelik arama motoru reklamcılığında rekabetin çok yoğun olduğu sektörlerde yüksek tıklama başı maliyetler ile başı dertte olan markalar, doğru hedef kitle tespiti ile Facebook reklamları ile daha uygun maliyetlerle dönüşüm elde edebiliyor.

Ve en önemli ayrıntı da Instagram ve Facebook haricinde başka hiçbir sosyal platformda markalar için mağaza oluşturma seçeneği yok 🙂

Velhasıl, daha fazla satış, potansiyel müşteriler, marka bilinirliği, web sitesi trafiği ve daha fazla pazarlama hedefini gerçekleştirmenin yolu Facebook ve Instagram’da mükemmel reklamlar oluşturmaktan geçiyor. Peki,

  • Mükemmel Facebook reklamları nasıl oluşturulur?
  • Facebook reklam türleri nelerdir?

İşte tüm sorularınızın yanıtları için bu yazıyı dikkatle okumaya devam etmelisiniz. Çünkü tek bir doğru reklam modeli maalesef yok. Facebook’ta kullanabileceğiniz çeşitli reklam türleri vardır. Bu yazı da Facebook reklam türlerini keşfedecek, markanız için hangisinin daha iyi olduğuna karar vermek için ipuçları elde edeceksiniz.

Facebook reklam modelleri
Görsel kaynak: https://www.searchenginejournal.com/make-facebook-ads-more-effective/277463/

Dünya genelinde, Facebook’ta küçük bir işletme ile bağlantı halinde olan kişi sayısı 1,6 Milyon. İşte bu nedenle doğru reklam verme amacı ile doğru hedef kitleye doğru reklamları yayınlandığınızda reklamlardan istediğiniz sonuçları mutlaka elde etmeyi başarırsınız. Facebook’ta reklam vermek için aşağıdaki reklam modellerinden birini seçebilirsiniz.

Facebook Reklam Modelleri

Facebook Görsel Reklamlar

Görsel reklamlar, Facebook’ta reklam vermenin en kolay ve en etkili yoludur. Bu reklamlar size, dikkat çekici görseller ve etkileyici metinlerle kullanabileceğiniz net ve basit bir format sunar.

Bir Facebook çalışmasında, sadece fotoğraf bulunan bir dizi reklam tekil trafik sağlama konusunda diğer reklam formatlarından daha iyi performans göstermiştir.

Facebook’ta hızlı bir görse reklam oluşturmak istiyorsanız, gönderi olarak paylaştığınız bir içeriği öne çıkarmak yoluyla reklam verebilirsiniz.

Ya da dikkat çekici bir görsel ve harekete geçirici metinlerle dakikalar içinde yeni görsel reklamlar oluşturabilirsiniz.

Etkili Görsel Reklamlar İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Ürününüzü Kullanan İnsanları Gösterin: Reklamınıza yalnızca ürünü koymak yerine ürününüzden faydalanan insanların görüntülerine yer verin. Çünkü Facebook reklamları insanlar haber kaynaklarında gezinirken, aile üyeleri ve arkadaşlarının gönderilerine bakarken karşılarına gelir. Eğer bir kişi kendi sosyal ortamından bir şeyler bulursa reklamın onun dikkatini çekme ihtimali daha yüksek olacaktır
facebook görsel reklam örneği
  • Tek bir odak noktanız olsun: Reklamımızın fark edilmesi için saliselerimiz var. Bu nedenle reklamınızın karmaşık olmaması gerek. Vermek istediğiniz mesaj fazlaysa ya da birden fazla ürün tanıtmak istiyorsanız, tek bir görsele çok fazla şeyi sıkıştırmaya çalışmayın. Dönen reklamlar veya video reklamları kullanmayı düşünün.
mediamarkt facebook reklamı
  • Yüksek çözünürlüklü görseller kullanın : Göz kamaştırıcı reklamlar oluşturmak için profesyonel fotoğrafçı olmanız gerekmez. Fakat üzerinde çalıştığınız medya dosyalarının boyutuna ve kalitesine dikkat etmelisiniz.  Facebook Reklamları Kılavuzu‘nda tavsiye edilen dosya boyutlarını kulanmaya dikkat edin.
  • Altın kural; Görsel üzerinde az ama öz metin kullanın: Çok fazla reklam metni dikkat dağıtıcı olabilir. Bu nedenle, sadece en önemli detaylara yer verin.
  • Görsellerle denemeler yapın: Belirli bir reklam oluşturmadan önce farklı görsel ve formatlar üzerinde denemeler yapın ve reklamınızı yayınlamadan önce taslak olarak nasıl göründüğüne dair her zaman önizleme yapın. Tüm bunları Kreatif Merkezi‘nde yapabilirsiniz.

Facebook Video Reklamlar

Facebook video reklamları, insanların markanızı hatırlamasını ve sitenize geri dönmesini sağlamanın en iyi yoludur. Reklam Yöneticisi’nde video reklamları oluşturabilir veya bir Facebook Sayfasından video içeren bir gönderiyi öne çıkarabilirsiniz.

Etkili Video Reklamlar İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Facebook videolarınız, kullanıcıların ilk üç saniye içinde dönüşüm sağlamasını sağlamalıdır . Nasıl mı?

  • Mobil ve sessiz görüntülemeye uygun tasarıma sahip olmalıdır.
  • Sesi kapatan kullanıcılar için metin veya altyazı eklemelisiniz.
  • Sesi açan kullanıcılar için sesli versiyona sahip olmalıdır.
  • Videolarınızı 15 saniyeden uzun tutmamalısınız.
  • Markanızı olabildiğince erken dahil etmelisiniz.
  • Dikkat çekmek için videonuzun en çarpıcı bölümünü en başa koymalısınız
  • Reklam açıklamanız için bir harekete geçirici mesaj (CTA) içeren kısa bir metin yazmalısınız
  • Dikkate almanız gereken bir diğer önemli faktör de videoları mümkün olduğunca geniş ölçekte yayınlamaktır.

Facebook Video Reklam Biçimleri

Her format benzersizdir ve kendi avantajları vardır. Hepsini test etmek ve işletmeniz için en uygun olanları bulmak için zaman ayırmalısınız. Reklam vermeden önce mutlaka Facebook video reklam gereksinimlerini inceleyin.

  • Kısa Videolar: Videoların başarılı bir şekilde dönüştürülebilmesi için uzunluklarının 15 saniyeden fazla olmaması gerekir.
  • Dikey ve Kare Videolar: Mobil cihazların tam ekranını dolduracak şekilde ayarlanmış videolar kullanın
  • Hikayeler: Hikaye kullanımı Instagram’da popüler olsa da Facebook hikayeler için de dikey videolar ile reklam yayınlayabilirsiniz
  • Döngü: Tek bir döngü reklama 10 adede kadar video (ve resim) ekleyebilirsiniz.
  • Yayın İçi Video: Facebook’ta ve Audience Network’te 5-15 saniyelik videonun ortasında gösterilen video reklamları oluşturabilirsiniz
  • 360 Derece Video: Kullanıcılara tam bir görsel deneyim sağlayın ve izleyicilerinizdeki VR kullanıcılarını şaşırtın.
Facebook video reklam modeli
Görsel Kaynak: https://blog.bannersnack.com/facebook-video-ads/

Facebook Hikaye Reklamları

Hikayeler, insanların ilgilendikleri içerikleri hızlı ve eğlenceli yollarla paylaşıp keşfettikleri yerdir. Facebook Hikaye reklamları, erişim, marka bilinirliği, video görüntülemeleri, uygulama yükleme, dönüşüm, trafik ve potansiyel müşteri oluşturma dahil olmak üzere şu anda Instagram Hikaye reklamları için mevcut olan her hedefi desteklemektedir.

Neden Facebook hikaye reklamlarını kullanmalısınız?

  • Hikayelerde reklam vermenin değerli ticari sonuçlar sağladığı kanıtlanmıştır. Ipsos anketinde, insanların% 62’si bir hikayede gördükten sonra bir marka veya ürünle daha fazla ilgilenmeye başladığını söylemiştir.
  • Performans pazarlamacıları için hikaye reklamları, insanları harekete geçmeye teşvik edebilir. Ankete katılan kişilerin yarısından fazlası, hikayeleri gördükleri için daha fazla çevrimiçi alışveriş yaptıklarını söylemiştir.
  •  Buna ek olarak, insanların% 38’i bir hikayede bir ürün veya hizmeti gördükten sonra bunun hakkında biriyle konuştuğunu ve % 34’ü onu aramak için bir mağazaya gittiğini söylemiştir.

Etkili Hikaye Reklamları İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ocak 2020 itibariyle, Hikayelerde 4 milyon aylık aktif reklamveren bulunduğunu biliyor muydunuz? Başarılı hikaye reklamları için aşağıdaki tavsiyeleri göz önünde bulundurun.

  • Hızı kullanarak insanların ilgisini canlı tutun: İnsanlar Hikayeleri diğer ortamlardan çok daha hızlı tüketir. Hedef kitlenin dikkatini ilk karede çeken ve hızı kullanarak bu ilgiyi canlı tutan reklamlar oluşturun.
  • Tasarımınız hikaye odaklı olsun: Hikayenizi tasarlarken farklı kreatif yaklaşımları arasından seçim yapabilirsiniz. Fakat hikayeler ortamı için özel olarak oluşturulan tam ekran dikey tasarımlar daha iyi sonuç verecektir. Eğer başka bir reklam alanındaki bir varlığı da yeniden kullanacaksanız; kırpma veya yakınlaştırma yaparken önemli bilgileri kaldırmadığınızdan emin olun. Ayrıca otomatik varsayılan veya özelleştirilebilir Hikaye şablonları arasında seçim yapabilirsiniz.
  • Birden fazla sahne kullanın: Kısa ve net sahnelere sahip reklamlar, uzun ve yavaş sahnelere sahip olanlardan daha yüksek performans gösterir. Hızlı ilerleyen, lafı dolandırmadan asıl konuya odaklanan ve görüntüleyenlerin kolayca tüketebileceği bir hikaye anlatımı tarzı kullanın.
  • Hareketle güçlendirin: Hareket kullanan reklamlar daha iyi performans gösterir. Durağan görsellerinize hareket eklemeyi göz önünde bulundurun.
  • Reklam verme amacınıza dayalı olarak mobil çekimleri test edin: Hem bir cep telefonuyla çekilen organik videolar hem de profesyonel stüdyo çekimleri Hikayeler için uygundur. Mobilde yapılan çekimler reklam hatırlanırlığı ve niyet konusunda stüdyo çekimlerinden daha yüksek performans gösterirken, stüdyo çekimlerinin marka bilinirliğini artırma olasılığı daha yüksektir.
  • Videoları ve durağan öğeleri bir araya getirin: Birden fazla reklam setine sahip kampanyalar genellikle daha yüksek performans gösterir. Hikayelerinizde durağan görseller ve hareketli videolar gibi farklı ortamlardaki varlıkları bir arada kullanmayı deneyin.

Hikaye reklamlarında marka kullanımı

  • Markanızla açılış yapın: En iyi performansa sahip reklamların, genellikle kilit mesajlarını reklamın başına koyanlar olduğunu fark ettik. Kreatifinizin başına logolar veya marka öğeleri yerleştirin.
  • Reklam verme amacınızı düşünerek tasarlayın: Kreatifinizi reklam verme amacınıza uygun şekilde tasarlarsanız, reklamınız daha yüksek performans gösterir. Bir marka amacı kullanıyorsanız, reklamınızda insanlara odaklanın. Bir dönüşüm amacı kullanıyorsanız, ürünlere odaklanın.
  • Fiyat içeriğini sınırlayın: Belirli fiyatlar içermeyen reklamlar alışverişler ve marka bilinirliği için daha iyi performans gösterir.

Hikaye Reklamlarında Format ve Uygulama

  • Yazıları odak noktalarıyla birlikte kullanın: Belirli bir odak noktasında “sepete ekle” gibi merkezi olarak konumlandırılmış yazılar içeren reklamlar, dönüşüm ölçümlerini artırmada faydalıdır.
  • Sesle güçlendirin: Seslendirme veya müzik içeren Hikayelerin, sessiz reklamlara kıyasla genellikle daha iyi sonuçlar getirdiğini gördük. Sesi, mesajınızı zenginleştirmek için kullanın.
  • Gereksiz çıkartmalar kullanmaktan kaçının: Çıkartmalar, ürününüze dikkat çekmenin ve reklamınıza doğal bir görünüm vermenin harika bir yolu olabilir. Ancak yanlış kullanıldığında çıkartmalar, dikkati ürününüzden uzaklaştırabilir ve tutarsızlık hissettirebilir. Doğal görünmeyen veya kreatifinizi karmaşık gösteren çıkartmalar kullanmayın.
  • Hedef kitlenize stratejik olarak harekete geçme çağrısında bulunun: Eylem çağrınız, reklamınızı görüntüleyenleri eylemde bulunmaya teşvik eder. “Yukarı kaydır” veya “burada alışveriş yap” gibi çağrılarla, hedef kitlenizin gerçekleştirmesini istediğiniz eylemi vurgulayın.
  • Metin bindirmeleriyle çıkarımları gösterin: Hikayelerde yazı bindirmelerini kullanırken, kreatifinize en iyi uyum sağlayacak yöntemi dikkatlice seçin. Metni kilit mesajları vurgulamak için kullanın ancak odağı tek bir noktada tutun. (Kaynak)

Reklam vermeden önce Hikaye reklamları için tasarım tavsiyelerini inceleyin

Facebook Messenger Reklamları

Her ay Messenger kullanan kişi sayısı 1,3 milyar. Messenger reklam çözümleri, insanları işletmenizle konuşmalar gerçekleştirmeye yönlendirir ki bu konuşmalar da önemli sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

Messenger reklamları diğer Facebook platformlarındaki reklamlarla aynı şekilde çalışır. Facebook ve Instagram’da kullanmakta olduğunuz kreatiflerin aynısını Messenger’da da kullanabilirsiniz.

İnsanlar bu reklamları, Messenger uygulamalarının Sohbetler sekmesinde görür. Bir reklama dokunduklarında, Messenger’da reklam oluşturma akışı sırasında seçtiğiniz hedefe yönlendirilecekleri bir eylem çağrısının bulunduğu ayrıntılı bir görünüme aktarılırlar. Bu yönlendirme hedefi siteniz, uygulamanız veya Messenger’da işletmenizle yapılan bir konuşma olabilir.

Görsel Kaynak: https://adespresso.com/blog/best-facebook-messenger-ads/

Messenger’da 2 reklam seçeneği mevcuttur.

  • Messenger Gelen Kutusu’ndaki Reklamlar, Messenger Gelen Kutusu’nda konuşmaların arasında görünür.
  • Messenger Stories’deki Reklamlar, Messenger Stories’de konuşmaların arasında görünür.

Ayrıca mesajlar reklam verme amacını kullanarak Messenger’da kişilerle konuşmalar başlatan veya konuşmaları yeniden açan reklamlar yayınlayabilirsiniz.

Reklam vermeden önce Mesenger reklam verme amaçları hakkında daha detaylı bilgi alın.

Facebook Döngü (Carousel) Reklamlar

Dönen reklam formatı, tek bir reklamda her biri kendi bağlantısına sahip en fazla 10 görsel veya videoyu sergileyebilmenize olanak sağlar. Bir reklam içinde daha fazla kreatif alanıyla farklı ürünleri öne çıkarabilir, bir ürün, hizmet veya tanıtımla ilgili belirli ayrıntıları sergileyebilir ya da markanız hakkında her dönen kartta ilerleyen bir hikaye anlatabilirsiniz.

Döngü Reklamları Ne Zaman Kullanmalısınız?

  • Birden fazla ürünü göstermek istiyorsanız: Kendi yönlendirme sayfasına bağlantı bulunan her bir kartta farklı bir ürünü öne çıkarabilirsiniz. Böylece müşterilere daha fazla seçenek sunarak, tıklanma oranınızı artırabilirsiniz.
  • Tek bir ürünün özelliklerini öne çıkarmak istiyorsanız: Her dönen kartı ürünün farklı açılarını ve özelliklerini göstermek için kullanarak müşterileri daha iyi bilgilendirebilirsiniz.
  • İnsanların aktif biçimde etkileşimde bulunmasını istiyorsanız: Kartları geçtikçe ilerleyen bir ilgili çekici hikaye anlatın. Etkileşimli format, insanları daha fazlası için kaydırmaya teşvik eder.
  • Bir süreci açıklamak istiyorsanız: İnsanları işletmenizin veya ürününüzün nasıl çalıştığını gösteren adım adım bir tura çıkarabilirsiniz.

Etkili Döngü Reklamlar İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dönen format, tek bir reklam ünitesinde 2 veya daha fazla görsel ve/veya video, başlık ve bağlantı veya eylem çağrısı göstermenize olanak sağlar. Hemen her işletme, çeşitli reklam verme amaçlarına ulaşmak ve harika sonuçlar elde etmek için bunu kullanabilir. Örneğin, bu formatı kullanan birçok kampanyanın dönüşüm veya tıklama başına ücretlerinin daha düşük olduğu görülmüştür.

Görsel kaynak: https://digivizer.com/blog/how-to-create-amazing-carousel-ads-for-social-media/
  • Hikayenizi tüm kullanılabilir Döngü bileşenlerini kullanarak anlatın. Görseller ve/veya videolar dikkat çeker; ancak bağlam, ayrıntı ve teşvik sağlayacak enerjik başlıklar, açıklamalar ve eylem çağrıları kullanmayı da göz ardı etmeyin.
  • Akılda kalan ve ilgi çekici görseller ve/veya videolar kullanın. Aynı anda çekilmiş veya benzer duygular veren (ör. aynı renk şemasına sahip) görseller ve/veya videolar seçin. Video döngüsü için, bir döngüde yer alan tüm videolar için kare (1:1) ve tutarlı en boy oranları kullanmalısınız.
  • Az ve öz metin kullanın:  Çok fazla metin bulunan görseller daha az etkileşim elde eder.
  • Müşterilerinizle iletişime geçin. İnternet sitenizdeki ürün sayfalarını ziyaret etmiş kişileri hedeflerken ürün görselleri kullanın. Potansiyel müşterilere, gerçek hayattan görsellerle erişin.
  • En iyi performans gösteren Dönen kartlarınızı önce gösterin. Dönen format, aynı anda birden fazla kreatifi test edip bu kreatifleri performanslarına göre sıralamanıza izin verir. Bu sayede performansı düşük dönen kartları değiştirebilir veya kaldırabilirsiniz. Dönen kartlarınızı önceliklendirme hakkında daha fazla bilgi alın. 
  • Kusursuz bir yönlendirme sayfasıyla eşleştirin. Büyük bir envanteri olan büyük bir işletmeyseniz, dönen karta tıklayan kişileri ürüne özel sayfaya yönlendirin.Daha küçük bir envantere sahip küçük bir işletmeyseniz, bir dönen karta tıklayan kişileri o kategorideki tüm ürünlerinizin bulunduğu sayfaya yönlendirin (Örneğin, dönen kartta bir kadın bluzu yer alıyorsa, bu kart insanları sattığınız tüm kadın bluzlarını gösteren bir sayfaya gönderebilir).
  • İlham alın. Diğer reklamverenlerin dönen formatı yaratıcı kullanım yöntemlerine göz atın.

Döngü reklamları vermeden önce gerekli tasarım özelliklerini inceleyin

Facebook Slide Gösterisi Reklamları

Facebook slide gösterisi reklamları ile elinizde bulunan görselleri kullanarak az veri kullanan, uygun maliyetli video reklamları oluşturabilirsiniz.

Facebook slayt gösterisi reklamları, hikayenizi farklı cihazlarda hoş bir biçimde anlatmak için hareket, ses ve metin kullanan video benzeri reklamlardır. Hızlıca yüklenir ve böylelikle, her bağlantı hızında rahatça oynatılabilirler.

Slayt gösterisi reklamları oluşturmak için dilerseniz reklam oluşturma sürecinde yer alan stok görselleri veya mevcut bir videoyu kullanabilirsiniz.

Slayt gösterisi reklamlarını hangi durumlarda tercih etmelisiniz?

  • Hızlı ve ekonomik hareketli reklamlar oluşturmak istiyorsanız: Slayt gösterisi reklamları, düşük prodüksiyon ücretleriyle kolayca oluşturulabilir ve düzenlenebilir. Reklam oluşturma sürecinde Facebook’un sunduğu ücretsiz stok görselleri, zengin video düzenleme araçları ve çeşitli müzikler arasında seçim yapabilirsiniz.
  • Karmaşık bir süreci veya hikayeyi sadeleştirmek istiyorsanız: sıralanmış içerikleri veya adımları hareketli bir şekilde göstermenizi ve reklamınızın dikkat çekmesini sağlar.
  • Daha yavaş bağlantısı olan kişilere erişmeniz gerekiyorsa: Slayt gösterisi reklamları, videolardan 5 kat daha az veri kullanır. İnsanların ağ bağlantılarının daha yavaş ve cihazlarının daha eski olduğu pazarlarda video reklamlarınızın slayt gösterisi sürümünü kullanabilirsiniz.

Facebook slide gösterisi reklamları kullanmadan önce teknik gereksinimleri ve en iyi uygulamaları öğrenin.

Facebook Koleksiyon Reklamları

Facebook koleksiyon reklamları mobil kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış, yalnızca mobil için uygun olan bir reklam biçimdir. Bir koleksiyon reklamında, bir ana video veya görsel ile bunun altında dört küçük görsele yer verilir. Ürünlere göz atmak veya daha fazla bilgi almak için koleksiyon reklamınıza dokunan müşteriler Hızlı Deneyim formatı sayesinde görsel ağırlıklı ve hızlı yüklenen bir tıklama sonrası deneyime yönlendirilirler.

Görsel kaynak: https://instapage.com/blog/facebook-collection-ads

Koleksiyon Reklamı Şablonları:

Hızlı Vitrin:

  • Dört veya daha fazla üründen oluşan bir kataloğunuz varsa.
  • Ürünlerinizi, insanların tek bir yerde göz atabileceği biçimde sergilemek istiyorsanız.
  • Devamında ilgili ürünlerin gösterildiği, öne çıkarmak istediğiniz bir ana video veya görseliniz varsa.
  • İnsanları alışveriş yapmaları için internet sitenize veya uygulamanıza çekmek istiyorsanız.
  • Kataloğunuzdaki ürünleri dinamik olarak “Senin İçin Önerilenler” ve “En Çok Görüntülenen” gibi alakalı gruplar altında düzenlemek istiyorsanız.

Hızlı Stil Kataloğu:

  • İnsanların ürünlerinizi hareket halinde görmesini istiyorsanız.
  • Mevcut basılı kataloğun dijital sürümünü oluşturmak istiyorsanız.
  • Güçlü bir marka hikayesi anlatmak ve aynı zamanda ürün satışlarını artırmak istiyorsanız.

Hızlı Müşteri Kazanımı:

  • Mobil yönlendirme sayfanızda dönüşüm elde etmek istiyorsanız.
  • İnsanların internet sitenizde veya uygulamanızda belirli bir eylem gerçekleştirmesini istiyorsanız.
  • Tekliflerinizi öne çıkaran yüksek kaliteli görselleriniz veya videolarınız varsa.

Hızlı Hikaye Anlatımı:

  • İnsanlara işletmenizi keşfetmenin ilgi çekici bir yolunu sunmak istiyorsanız.
  • Markanızın hikayesini anlatan ilginç görselleriniz veya videolarınız varsa.
  • İnsanları, internet sitenizde veya uygulamanızda daha fazla bilgi almaya teşvik etmek istiyorsanız.

Etkili Bir Koleksiyon Reklamı İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler:

  • Dinamik olarak, Haber Kaynağı kısmında Öne Çıkan Ürünleri seçin: Facebook’un ana görselinizin veya videonuzun altındaki 4 ürün görselini seçmesine olanak tanıyın. Popülerliğe veya satış olasılığına göre 4 görsel sıralanır. Ayrıca ürün setinizden gösterilecek 4 özel görsel seçebilir ve bu görselleri özelleştirebilirsiniz.
  • Büyük bir ürün seti (50’den fazla ürün içeren) kullanın: Bir Kataloğu reklamınızla eşleştirdiğinizde en az 4 ürüne ihtiyaç duyarsınız. Büyük bir ürün seti Facebook’un ürün setinizden insanları internet sitenizde veya uygulamanızda sunduğunuz daha fazla ürünü keşfetmeye teşvik etmek üzere gösterilecek en alakalı ürünleri seçmesine olanak tanır. Ek olarak, belirli bir ürünün stoğu tükendiğinde, ürün setiniz otomatik olarak güncellenerek insanlara stokta olan ürünleri gösterir
  • Ürünlerinizin yaşam tarzı fotoğraflarında görüneceği yeri gösterin: Ürün adını veya ürün kodunu girin ve ardından fotoğrafta ürünün görüneceği alanı seçin.
  • İnsanları, birden fazla ürün içeren bir yönlendirme hedefine gönderin: Yönlendirme hedefinize, reklamınızda gösterdiğinizden daha fazla ürün eklemek insanları keşfe teşvik eder.
  • Reklamınıza bir URL parametresi ekleyin: Bu,insanlar Koleksiyon reklamınızla etkileşim kurduğunda reklam trafiğinizin nereden geldiğini belirlemenize olanak tanır. URL parametrelerini hedef URL’nize eklerseniz, ürünleriniz yerine internet sitenize yönlendiren bağlantıya tıklayan kişi sayısını takip edersiniz.
  • Çeşitli ürünleri öne çıkarın: İnsanları tıklamaya ve daha fazla ürününüzü keşfetmeye teşvik etmek amacıyla ana görselinizin veya videonuzun altındaki görsellerde gösterilecek çeşitli ürünler seçin.

Bir koleksiyon reklamı vermeden önce tasarım teknik özelliklerini inceleyin

Facebook Oynanabilir Reklamlar

Oynanabilir reklamlar ile insanlara uygulamanızın etkileşimli bir önizlemesini sunarsınız. Mobil uygulama reklamverenlerinin birisi uygulamayı indirmeyi seçmeden önce uygulamalarıyla ilgili kısa bir önizleme sunmalarını sağlayan interaktif bir video reklamı formatıdır.

Görsel kaynak: https://marketingland.com/facebook-launches-playable-ads-tests-retention-optimization-for-app-advertising-245312

Oynanabilir reklamlar üç bölümden oluşur:

  • Giriş videosu: Oynanabilir reklamlar, reklamınızın oynanabilir olduğunu belirten bir oyun kumandası bindirmesinin bulunduğu demonuzun kısa bir videosuyla başlar.
  • Oyun demosu: Biri, bir oynanabilir reklama dokunduğunda herhangi bir şey yüklemek zorunda kalmadan oyununuzun kısa, interaktif ve tam ekran formatında bir demosunu oynayabilir.
  • Eylem çağrısı: Eylem çağrısı, insanların dokunarak uygulamayı App Store veya Google Play Store’dan indirebilmesini sağlar.

Facebook oynanabilir reklam modelini kullanmadan önce teknik özelliklerini inceleyin

Facebook Hızlı Deneyim (Kanvas) Reklamları

Facebook Hızlı Deneyimler (eski adıyla Kanvas) hızlı yüklenir, mobil için optimize edilmiştir ve hedef kitlenizin tüm dikkatini çekecek şekilde tasarlanmıştır.

Hızlı Deneyimler sayesinde insanlar tek bir reklamda ilgi çekici fotoğraf ve videoları izleyebilir, parmaklarını kaydırarak dönen kartlara göz atabilir, görüntüyü kaydırmak için cihazlarını sağa/sola yatırabilir ve etiketlenen ürünlerin yer aldığı gerçek hayattan görselleri keşfedebilirler.

Görsel kaynak: https://blog.mutesix.com/facebook-introduces-instant-experience-landing-page-within-an-ad

Hızlı Deneyim Reklamların Avantajları

  • Oluşturması kolaydır
  • Hızlı yüklenir: Hızlı Deneyimler mobil için tasarlanmıştır ve standart mobil internete göre 15 kat daha hızlı yüklenir.
  • Tüm pazarlama hedefleri içim uygundur

Hızlı Deneyim Reklamları Şablonları

  • Hızlı Vitrin: İnsanların daha fazla ürününüze tek bir yerde bakabilmesi için ürünlerinizi ızgara yerleşiminde sergileyebilirsiniz
  • Hızlı Form: Daha fazla bilgi almak isteyen insanların iletişim bilgilerini paylaşması için kolay bir yol sunmanızı sağlar
  • Hızlı Müşteri Kazanımı: Eyleme teşvik eden bir mobil yönlendirme sayfasıyla dönüşümleri artırmanızı sağlar.
  • Hızlı Hikaye Anlatımı: İnsanlara markanızı, ürününüzü veya hizmetinizi keşfetmenin ilgi çekici bir yolun sunabilirsiniz.,
  • Hızlı Stil Kataloğu: Ürünlerinizi fotoğraflarda sergileyerek insanların ürünlerinizin kullanım alanlarını keşfetmesini sağlarsınız.

Hızlı deneyim reklamlarını kullanmaya başlamadan önce tavsiye edilen teknik özelliklerini inceleyin.

Son söz: Yukarıda yer alan Facebook reklam modellerinin aralarından seçim yapabilirsiniz. Ancak reklamınıza başlamadan önce çok önemli bir adımı tamamlamalısınız: Reklam verme amacınızı belirlemek. Neden mi?Çünkü reklamınızın amacını belirlemek mesajınıza, hedef kitlenize ve harekete geçirici mesajınıza karar vermenize yardımcı olacaktır.

Şimdi sıra sizde!

Sizin markanız için hangi Facebook reklam modeli daha verimli? Hangi reklam modelinden en iyi sonuçları aldınız? Yorumlarınızı bekliyorum.

YORUM YAP